4 portioner
1 kg räkor med skal
1 dl olivolja
4 finhackade schalottenlökar
4 finhackade vitlöksklyftor
1 ukärnad, finhackad chili
1 tsk salt
2 dl hackad persilja
300 g papardelle
Skala räkorna och spara skalen.
Hetta upp 0,5 dl olivolja, tillsätt skalen och låt koka 5 minuter. Sila och spara vätskan.
hetta upp 0,5 dl olivolja och fräs lök, vitlök och chili några minuter. Tillsätt räkspadet och låt blandningen koka ihop tills 1 dl återstår.
Koka pastan och häll av vattnet.
Vänd ner sås, räkor och persilja och servera genast.
Vi tyckte: Trots massor av vitlök och chili smakade räkpastan otippat lite.
Nästa gång vi lagar den: Häller vi på vitt vin och låter det koka 15 minuter innan vi tillsätter räkorna.
Receptet hämtades från COOP/Mersmak
Jag vill ge ett tips! Min mamma brukar göra iallafall nästan samma rätt. Men hon, och jag, har tabasco i. Det blir inte starkt utan ger bara en schysst syra som förhöjer det andra :)
SvaraRadera