söndag 20 mars 2011

Krämig potatis- och purjolökssoppa

4 potatisar
2 purjolökar
Smör
1 tsk rosmarin
1/2 tsk dragon
2 tsk körvel
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl vatten
5 dl mjölk
2 dl crème fraiche
1 dl finhackad persilja
salt och peppar


Skala och skiva potatisen. Strimla purjolöken. Fräs purjolöken i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel, buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka ca 15 min. Vispa eller mixa sönder grönsakerna. Häll i mjölken och hälften av crème fraichen. Låt soppan koka upp. Strö över persiljan och smaksätt med salt och peppar. Servera soppan med bröd, en klick crème fraiche och gärna färska örter.

Vi tyckte: Soppan är perfekt vardagsmat, den går snabbt och enkelt att laga och ingredienserna har man ofta hemma. Med lite vit tryffelolja blir den en riktig höjdare. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar