måndag 2 maj 2011

Lax med svart quinoa

4 portioner






4 laxfiléer

300 gram quinoa
200 gram haricot verts
1 kruka basilika
En halv kruka timjan
0,5 msk rivet citronskal
2 msk citronsaft
1 msk olivolja
1 dl riven parmesan

Stek laxen på hög värme och sätt därefter in den i ugnen på 175 grader tills innertemperaturen är 48 grader. 
Koka quionoan enligt anvisningar på paketet. 
Ångkoka haricots vertes i några minuter.
Finhacka basilika och timjan, blanda i en skål med olivolja, rivet citronskal och citronsaft. Salta och peppra. 
Blanda detta med quinoan och haricot vertes och hyvla över parmesanost. 

Vårt omdöme: God och frisk smak, oväntat gott med mycket smak. Det här lagar vi gärna igen.
Receptet hämtades från Tasteline.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar