6 portioner
900 gr fläskfilé
2-4 kabanosser eller annan valfri kryddig korv
2 röda paprikor
1 liten burk syltlök
1 liten burk cornichons eller ättiksgurka
1-2 dl svarta oliver
vitlöksklyfta/klyftor efter behag
smör
salt
svartpeppar
vetemjöl att reda av med
5 dl matlagningsgrädde
Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor som du bultar ut lite lätt. Skär korven i skivor.
Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver.
Fräs snabbt upp korven i en gryta. Ta upp den.
Bryn fläskfilén, salta och peppra. Pressa ner vitlök och pudra över mjölet.
Lägg i korven, vänd ner paprika, syltlök, gurka och oliver. Häll på grädden.
Låt puttra svagt i ca fem minuter. Smaka av.
Vi tyckte: Vi var lite skeptiska först, men det här blev faktiskt riktigt gott. Nästa gång vi lagar den här rätten kommer vi ha lite vitt vin och sambal oelek i också för att få ännu mer smak på den. Det är också en konst att inte låta fläskfilén bli torr, det lyckades vi inte med den här första gången.
Receptet är hämtat från tasteline.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar