söndag 20 mars 2011

Marcus Aujalays Chili Con Carne

600 g högrev
1 st gul lök, skalad och finhackad
4 st vitlöksklyftor, skalade och hackade
1 st grön/röd chili, finhackad
100 g varmrökt sidfläsk/bacon
3 msk tomatpuré
0.5 msk kakao
0.5-1 msk spiskummin
1 tsk oregano, torkad
1 tsk timjan, torkad
5 dl rött vin
100 g vita bönor
100 g kikärtor
100 g borlottibönor
Persilja, finhackad
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Olja till stekning 

Bryn köttet i olja tills det fått fin färg i en stor gryta.
Lägg i lök, vitlök, chili och sidfläsk och bryn ytterligare några minuter. Spara lite finhackad chili till servering.
Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och häll på vinet.
Låt sjuda under lock 2 timmar.
Ta bort locket och koka ihop grytan ytterligare minst 30 minuter, tills köttet är helt sönderkokt och mört.
Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner bönor och strö på lite mer chili och persilja.

Vi tyckte: Vi har lagat chili tidigare, men det här var verkligen gott. Kakao, spiskummin och bönorna gav det där lilla extra. Dock behöver receptet mer vin än vad som står angivet för att grytan inte ska bli för torr. 

Receptet hämtades från Sveriges Mästerkock, TV4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar