torsdag 7 april 2011

Thyras och Neos fiskpinnar

4 portioner
600 g fiskfilé (kolja eller sej)
1 dl mjöl
2 ägg, uppvispade
1 dl ströbröd
25 g smör
salt och peppar






Skär fiskfiléerna i fiskpinnsstorlek.
Lägg mjöl, ägg och ströbröd på olika tallrikar. Vänd fiskpinnarna i var och en av dem, i den ordningen.
Stek fiskpinnarna i smör, 2-3 minuter på varje sida.


Currysås
2 dl crème fraiche
1 tsk curry
1 tsk äppelcidervinäger
1/2 grönt äpple
tabasco
salt och svartpeppar
Blanda crème fraiche, curry, vinäger och det rivna äpplet i en skål.
Smaka av med tabasco, salt och svartpeppar.


Vi tyckte: Så mycket godare än vanliga fiskpinnar och enkelt att göra. Vi gjorde potatismos till och serverade med gröna ärtor. Smarrigt. 
Receptet hämtades från kokboken Hemma hos Melker Andersson. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar