4 portioner
1 hel kyckling
svarta oliver
palsternacka
potatis
morötter
rödbetor
150 g fetaost
vitt vin
olja
honung
soja
provencalska kryddor
salt och peppar
Skala och skär upp rotsakerna.
Lägg dem och oliverna i en bunke tillsammans med oljan och kryddorna.
Ställ in i ugnen på 225 grader i 20 minuter.
Blanda olja, soja, honung, salt och peppar.
Dela kycklingen och pensla den med honungsglacen.
Lägg kycklingen i en långpanna och häll vin över.
När grönsakerna har stått i ugnen i 20 minuter, sänk temperaturen till 175 grader och ställ in plåten med kycklingen.
Smula fetaosten över rotsakerna.
Låt allt ståp ytterligare 20 minuter i ugnen eller tills kyckligen är klar.
Vårt omdöme: En rätt som alltid funkar och sköter sig själv i ugnen. Dessutom kan man ta lite vad man råkar ha hemma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar