torsdag 7 april 2011

Kyckling i ugn med rotsaker och vitt vin

4 portioner


1 hel kyckling
svarta oliver
palsternacka
potatis
morötter
rödbetor
150 g fetaost
vitt vin
olja
honung
soja
provencalska kryddor
salt och peppar


Skala och skär upp rotsakerna.  
Lägg dem och oliverna i en bunke tillsammans med oljan och kryddorna. 
Ställ in i ugnen på 225 grader i 20 minuter.
Blanda olja, soja, honung, salt och peppar. 
Dela kycklingen och pensla den med honungsglacen. 
Lägg kycklingen i en långpanna och häll vin över. 
När grönsakerna har stått i ugnen i 20 minuter, sänk temperaturen till 175 grader och ställ in plåten med kycklingen. 
Smula fetaosten över rotsakerna. 
Låt allt ståp ytterligare 20 minuter i ugnen eller tills kyckligen är klar. 


Vårt omdöme: En rätt som alltid funkar och sköter sig själv i ugnen. Dessutom kan man ta lite vad man råkar ha hemma. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar